Твір на тему “Душа”

З дитинства ми чуємо, що у людини є не тільки тіло, а й душа, про яку потрібно пам’ятати і плекати її, розвиваючи духовно. Тільки так душа і внутрішній світ людини будуть багаті і цікаві.

Що таке душа людини?

Більшість задається питанням, що ж це таке, яким воно, що собою являє і чи існує в дійсності?

Чи є у людини душа? Складно дати однозначну відповідь на це питання. Тут, швидше за все, питання в вірі. Якщо людина вірить в те, що вона є, значить так воно і є. Я вірю. Мені здається що душа, подібно вогнику полум’я, який треба плекати, підтримуючи вогонь. Потрібно розвиватися духовно і культурно, а головне, потрібно робити добро і тоді про вас точно скажуть, що ви людина з великою душею. Черствих людей, яких не хвилюють проблеми інших, або хто байдужий до чужого горя і може заподіяти біль, називають бездушними. І це точна характеристика. Навряд чи у черствих і жорстоких людей є душа. А якщо вона і є, то вона напевно чорна.

Як мені видається душа? Наше тіло подібно судині, яке по самі вінця наповнений душею. Це щось невагоме, невидиме, але дуже тепле і світле. У моєму творі душа людини бачиться сукупністю емоцій людей, їх свідомістю, думками, почуттями. А найголовніше, вона вічна. Де перебуває ця людська суть, коли ми йдемо, складно сказати. Але хочеться вірити, що життя після смерті триває.

Для чого вона нам? Може, щоб дихати і жити, звідси і виникло це слово. А може, щоб ми були добрішими і людянішими. У будь-якому випадку, людська душа – це прекрасно, а щоб зрозуміти, який душі людина, досить поглянути в його очі, що є її дзеркалом.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)

Твір на тему “Душа”